24.7.22

Kunnioitusta Eestinkielelle: Lopetetaan sen häpäiseminen


 

Suomalainen voisi jo viimeistään tänä vuonna lopettaa kuvottavan junttikulttuuriin kuuluvan tavan eli Eestinkielen häpäisemisen. 

Aika ajoin Sosiaalisessa Mediassa tulee vastaan muka eestiläisiä lauseita ja sanoja ollen jotenkin vitsiksi tai huumoriksi tarkoitettuja mutta joilla selkeästi pyritään häpäisemään eestiläisiä ja sen kansaa. 

Eestikielen häpäisijät ovat yleensä niitä jotka ovat olevinaan isänmaallisia, sotaveteraaneja kunnioittavia unohtaen että juurikin eestiläisten panos 1939-1944 suomen sodissa oli merkittävää ja korkealle arvostettavaa. 

Ilman Eestiläisten apuja olisi suomi joutunut neuvostoliiton alle sekä stalinistisen diktatuurin alaisuuteen. Monet eestiläiset uhrasivat henkensä ja sukunsa hengen tullessaan suomeen taistelemaan talvi- ja jatkosodassa. Kun eestiläinen soti meidän rintamalla saattoi hänen sukunsa joutua siperiaan ja vain siksi että yksi tai useampi suvusta oli suomessa sotimassa. 

SIISPÄ KUNNIOITUSTA!! 

Eestiläiset olivat ensimmäisten joukossa ratifioimassa Suomen Natojäsenyyden. Ilman eestiläisiä tässä maassa rakentaminen, infran modernisointi olisi hitaampaa ja sekä monet muut ammatit kärsisivät työvoimapulasta. Ilman eestiläisiä varustamoita ei suomen ja eestin välinen liikenne olisi näin hyvin sekä perusteellisesti organisoitua eli ovat merkittävä logistinen solmukohta suomalaisille. 

Sitäpaitsi Eestiläinen varustamo luottaa suomalaiseen laivanrakennustaitoon niin lujasti että valtaosa suurimmista laivoista on suomessa rakennettuja ja osin jopa suunniteltuja. Eestiläiset ovat siis työllistäneet suomalaista elinkeinoa. Suomen ja Suomalaisten tulee olla kiitollisia sekä kiitollisuuden velassa Eestille. 

Lopetetaan siis yksi oksettava junttikultturin muoto ja kunnioitetaan myös Eestinkieltä varsinki nyt kun olemme menossa Natoon jossa Eestikin on jäsenenä.