23.8.22

NYT RIITTI PÄÄMINISTERI SANNA MARIN

 

KESÄRANTA  Kuva: Lauri Heikkinen / valtioneuvoston kanslia

Olen tähän asti jaksanut puolustaa maan pääministeriä ja sen bilekohusta noussutta myrskyä. Perusteluni asialle on että asiaan liittyvät yksityiskohdat sekä keskustelun laatu antoi siihen oikeuden.

Elämänasenteeni on pyrkiä olemaan kaikessa neutraali, objektiivinen ja analyyttinen jonka vuoksi en ole kenenkään puolella, enkä ketään vastaan. Jos ylistämäni henkilö tai muu taho möhlii en suojele enkä puolustele sellaista. Pääministeristä uudet verraten huolestuttavat kuvat, taustatiedot ministerin virka-asunnolta Kesärannasta on nyt se vedenjakaja.

MIKÄ KESÄRANTA??

Kesäranta on Suomen pääministerin virka-asunto Helsingin Meilahdessa. Se oli alun perin suomalaisarkkitehti Frans Ludvig Caloniuksen henkilökohtainen kesähuvila. Kesärannassa on ollut tapana pitää keskiviikkoisin hallituksen neuvottelu, jota kutsutaan iltakouluksi. Nimi juontaa juurensa 1930-luvun lopulta, jolloin ensimmäinen pääministeriasukas A. K. Cajander alkoi kutsua ministereitä Kesärantaan keskustelemaan torstaisin pidettävän valtioneuvoston yleisistunnon asioista.

Virka-asunto on asunto, jonka korkea viranhaltija tai jokin muu korkeassa asemassa oleva henkilö saa käyttöönsä virkasuhteensa ajaksi. Viran päätyttyä myös käyttöoikeus virka-asuntoon päättyy. Virka-asunto on työsuhdeasunto pääministerille. Työsuhdeasunnoksi kutsutaan yleisesti sellaista asuntoa jonka työnantaja tässä tapauksessa suomen valtio on asettanut työntekijänsä siis pääministerin käyttöön. Syy pääministerin virka-asunnon olemassaololle ovat edustustehtävät sekä erilaisten poliittisten virkailijoiden vastaanottaminen.

"RUISROCK BILEET"

Pääministeri oli Ruisrock viikonlopun humussa heinäkuun alkupuolella kutsunut virka-asunnolleen työtehtäviensä ulkopuolelle liittyviä “jatkoille”. He eivät siis olleet poliittisessa asemassa olevia, ei diplomaatteja eikä edes Ministereitä. Näistä kinkereistä karkasi Sosiaalisen Median lähinnä TikTokin kautta kuvia joiden luonne on virka-asunnon arvon vastaista.

Pääministeri Sanna Marin pyysi 23.08.2022 kesärannassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa kuvia erikseen anteeksi, sillä se ei hänen mielestään ole asiallinen.

Pääministeri vahvisti materiaalin olemassaolon ja myönsi, että se on kuvattu Ruisrock-festivaalin jälkeisenä sunnuntaina Kesärannassa.

– Minä olen tänä aamuna tätä kuvamateriaalia nähnyt. Kyllä ne ovat Kesärannasta ja ne on kuvattu sunnuntaina Ruisrockin jälkeen. Minulla on ollut tuolloin ystäviä Kesärannassa viettämässä iltaa. Me olemme saunoneet, uineet, viettäneet aikaa, olleet siellä saunalla ja piha-alueella ja Kesärannan alakerran vessat ovat olleet vieraiden käytössä kertoo Sanna Marin tiedotustilaisuudessa.

SIIS: Samaan aikaan kun Ukrainan sota pitää myös suomen rajat jännitteisinä, Samaan aikaan kun suomessa JUURIKIN ukrainan sodan vuoksi energian ja ruoan hinta on karkaamassa käsistä kutsuu Pääministeri kavereitaan juhlimaan virka-asunnolleen hemmottelemaan ja jakamaan mukavuutta.

Eilen mieleni kuohuissa kirjoitin Facebookissa “ SANNA MARIN CASE: Jos kerta sitten joidenkin mielestä Sanna Marinin touhut ovat uhka ja vaarallista niin sitten on maassa toimiva kahtia jakava lehdistökin. Yhteinäinen kansa on viholliselle painajainen, kahtia jakautunut märkä uni. Soisi paskalehdistönkin tällaisessa maailmatilanteessa ajattelevan myyntilukujaan pidemmälle. Kriisien yli päästään vain olemalla yhtä, eheän yhtenäinen eikä roskalehtien kahtia jakama. Tällaisella hetkellä kansaa yhtenäistävät voimat tulee katsoa sankareiksi ja kahtia, toraisuutta, sekasortoa lietsovat isänmaan pettureiksi tai vähintäänki on kysyttävä kenen laskuun he toimivat.”

Nyt tuohon kansaa kahtia-jakavaan “listaan” on valitettavasti lisättävä Pääministeri Sanna Marin joka ei näe riittävän selkeästi mahdollisia seurauksia. Energian ja ruoanhintojen noustessa kansa näkee kavereitaan hemmottelevan, mukavuuksia jakelevan pääministerin sokeana sekä ylimielisenä. Muistutan: Sisällissodat ovat alkaneet pienemmistäkin syistä.

Pääministeri Sanna Marin: Voisitko jo lopettaa hölmöilemisen ja keskity työhösi sillä sitä olisi nyt ja paljon tai eroa virasta ja jatka bilettämistä.