22.8.22

CASE SANNA MARIN: KUN MIKÄÄN EI KELPAA

 


Valtioneuvosto julkaisi maanantaina pääministeri Sanna Marinin huumetestin tuloksen sen ollen odotetusti negatiivinen.

Sanna Marin joutui tähän tilanteeseen kun erilaiset öyhöttäjät sekä keltainen roskalehdistö loi perusteettoman paineen jossa vihjattiin pääministerin huumeiden käytöstä. Suoraanhan sitä ei tietenkään kehdattu väittää kunnianloukkaussyytteen pelossa.  Huume-epäilyille annettiin bensaa kun mediakenttä uskoi ilman lähdekritiikin häivääkään äärioikeistolaisen salaliittoteoreetikon ja erään nettisivujen trollien jauhojengiväitteet.

Huumeet ja sen olemassaolo kätkettiin mitä lapsellisimpiin viittauksiin kuten epämääräinen kuva Sanna Marinin bilepaikasta, vihjattiin jauhoon sekä lapsellisuuden menossa vieläkin pahempaan suuntaan jopa mitä Sanna Marin lauloi.

Koko tätä sirkusta hämmensi lauma asiantuntijoita, kommentaattoreita ja viimeiseksi juhlissa olleet.

Negatiiviseksi osoittautuneen huumetestin luulisi päättävän päivittäisen vatvomisen asiasta joka kokonaisuutena on nollanarvoinen… Paitsi kun ei.

Ei ehtinyt Valtioneuvoston julkaisema tiedote olla kuin muutaman minuutin palvelimella kun suuri asiantunteva ja moraalisesti näennäisraitis kansanryhmä alkoi epäilemään testin laatua, aitoutta jopa pohdittiin oliko huumetesti myöhässä.

Mediakin pesee kätensä ja aletaan kehumaan kavereita “ “Mediat katsovat onnistuneensa hyvin Sanna Marinin bilekohun uutisoinnissa” Niin varmaan jos heiltä itseltään se kysytään. Kaverikehujen humussa ja sumussa unohdetaan suomessa säädetyt lainkohdat joita rikottiin kun video julkaistiin

Julkaisemista puolusteltiin yhteiskunnallisella painoarvolla ja videon löytymisellä somesta, mutta nämä asiat eivät oikeuta yhdenkään rikkomaan lakia. Yksityiskoti on kotirauhan suojaama alue, joten siellä kuvattua materiaalia ei saa levittää julkisuuteen ilman asianomaisten lupaa. Videon oleminen netissä ei tee siitä vapaasti levitettävää ja varsinkin jos kyseinen aineisto oli yksityisen tilillä vieläpä niin ettei se ollut julkisessa jaossa, ja ainakin mediatalojen on pakko tietää se.

22.08.2022 JSN saanut kymmenkunta kantelua Marin-uutisoinnista Kanteluiden aiheet liittyvät Marinin ja hänen seurueensa yksityisyyden suojaan sekä tekijänoikeuksiin. Kun Julkisen Sanan Neuvoston “kovin” rangaistus on lähinnä Langettavan tuomion antaminen ei Sanna Marin tule saamaan oikeutta jonka ansaitsisi.