2.11.22

AUTOILIJA VAHVISTA OIKEUSTURVAASI KOJELAUTAKAMERALLA

 


Hanki autoosi kojelautakamera niin tuuli ja takalasiin. Onnettomuuksien, epäselvien tapauksien sekä parkkipaikkavandaalien selvittämiseksi video kertoo enemmän kuin miljoonat sanat. 

Itselläni on ollut kaksi kameraa autossani käytössä kohta 6 vuotta ja tuloksia on tullut.

Muistikortilla ja sekä pilvipalvelussa oleva video tapahtuneesta on ilmainen oikeusturvasi.

KÄYTTÄJÄN VINKIT:

-Hanki sellainen kamera joka tallentaa reaaliaikaisesti myös pilvipalveluun: On hyvä olla sama nauha kahdessa eripaikassa

-Opiskele kameran käyttö/käyttöliittymä niin hyvin että osaat käyttää kameraa vaikka unissasi.

-Pidä huoli että liikenteeseen lähdettäessä sinulla on kameran muistikortti tyhjänä tallentamaan ja että pilvipalvelin on toiminnassa.

-Pidä huoli että kamerasi toimii: Tarkista sähkönsaanti ja se tärkein: Kameran tallenteessa on oikea aika näkyvillä ( päivämäärä, Vuosi, Kellonaika jne)

-Pidä tuulilasi puhtaana niin ulkoa kuin sisältä: Pienikin epäpuhtaus näkyy tallenteen laadussa ja vääristää yksityiskohtia. Sitäpaitsi kameran mukana tulevat ikkunakiinnikkeet pysyvät paremmin kiinni puhtaalla pinnalla.

-Asenna kameran teline siten että se kuvaa koko näkymän eli myös oikeanpuoleisen näköalueen. Tuulilasin keskeltä hieman alaspäin on hyvä paikka.

-Älä koskaan, milloinkaan kerro muille kamerasta kuin poliisille: Onnettomuuksien, vandaaleiden sekä muiden osalta ON SINULLA oltava yllätyksen suoma valtti. Siis vain paikalla olevalle poliisille tieto tallenteesta.

-Pidä autosi puhtaana irtoavista ja tärisevistä osista. Kamera tallentaa auton sisäiset äänet. Heiluvat koristeet ja muut on siis hyvä siivota autosta pois.

-Keskustelu autossa voi jatkua normaalisti mutta "tapahtuman sattuessa tai epäily siitä" suositukseni on että autossa hiljennytään. Kun videota käytetään todisteena vastapuolen eduksi siellä ei saa olla kommentteja jotka voidaan tulkita kunnianloukkaukseksi tms...

-Kerro kamerasta vakuutusyhtiöllesi: Vaikka se ei vaikuta vakuutuksen hintoihin mutta on hyvä kertoa heille että heidän vakuuttamansa omaisuus on kameran osalta osavalvonnassa.

-Kun luovutat tallenteen viranomaisille todistusaineistoksi:

ON SE OLTAVA KÄSITTELEMÄTÖN.

Älä siis editoi, muokkaa tai muuten käsittele tallennetta.