12.10.22

KOTI JA KOULUVÄKIVALTAA: HUUMEET AUTTOIVAT UNOHTAMAAN

 

Vaikka alkoholia en ole koskaan kurkkuuni kipannut enkä myöskään tupakkaa maistanut en minäkään ihan "puhdas" ole.

Omalle huumeiden käytölle perusteena oli surkeat kotiolot (Väkivalta, Insesti, päivittäinen henkinen alistus ja "isän" alituinen juopottelu), yksinäisyys ( talonmiehen muksuille kun ei helsingissä, kruununhaassa ollut ystäviä) sekä vuodesta 1983 lähtien tapahtunut kouluväkivallan kohteena oleminen. Tuollaisen paskan kerääntyminen pakotti lopulta katoamaan osaksi omaan päihdekuplaan.

Jos kotiolot, ympäristö ja koulu olisivat olleet edes 1% verran minun puolellani en luultavasti koskaan olisi lähtenyt "pillerimatkalle".

Omat myrkyt olivat niin sanottuja "älypillereitä" Niitä olivat erilaiset nieltävät tabletit, pillerit. Ekstaasi, opiaatit, morfiini, hallusinogeeniset, neuroleptiset johdannaiset.

Osan pillereistä "lainasin" talon asukkailta. Talonmiehellä kun oli tuolloin jokaisen asunnon vara-avaimet ja talossa kun asui sattumalta iäkkäämpää ja sairaampaa väkeä joten purkki sieltä toinen täältä ja tuolta.

Jo särkylääkkeiden sekakäytöllä sai sopivasti puudutettua ummehtunutta, kipujen ja särkyjen, sielullisesti hajonnutta dominoivaa arkea.

MINUN HUUME & PÄIHDEPOLITIIKKANI:

En koskaan, milloinkaan tuomitse ihmisten päätöstä kun alkavat käyttämään päihteitä, VAAN toivoisin että ennen kun ryhtyy niihin yritä etsiä joku sellainen vähemmän "myrkyllinen ja koukuttava" vaihtoehto. Paasaaminen pahentaa ja toimii vastoin tarkoitustaan.

Kokemuksesta voin sanoa: Jo särkylääkeriippuvuudesta irtipääseminen on ihan oikeasti vaikeaa.

Yhteiskunnan olisi otettava enemmän vastuuta yksilöstä jotta kynnys päihteisiin ja muuhun olisi mahdollisimman korkea. Yleiseen pahoinvointiin , väkivallan ennaltaehkäisyyn, kouluväkivallan kitkeminen sekä yleensä ilmapiirin luominen sellaiseksi ettei yksilö koe huumeita, päihteitä paremmaksi vaihtoehdoksi.